Put alternative text here : no

Turforslag


Gamlebyen 2 – 4 timer.

Ruinene i Gamlebyen med St. Halvards-kirken fra tidlig middel-alder etter Viking-tiden -> retterstaden Galgeberg -> multikulturelle Grønland -> kaffi/brus/øl/vin på Asylet -> nedre del av Akerselva med industrialiseringen av Oslo.


Historiske Oslo – middel-alderen og nyere tid 2 – 3 timer.

Akershus Festning (hvor kongehusets mausoleum ligger) og middelalderbyen Kvadraturen med historiske plasser og bygninger. Her finner vi mange av byens eldste bygninger.


Sentrum – Nasjonalteateret – monumentale bygninger 2 – 3 timer.

Slottet m/slottsparken – Universitetet – Nasjonalteateret – Det norske teater – Stortinget og Oslo Rådhus. Eventuelt med innlagt besøk på «Oslo Ice Bar» - baren med Munch-kopier på isveggene og minus 15-20 grader Celsius. Baren er is. Sittebenkene er is – alt er is, bortsett frå det du får flytende i glasset.


«Nye Oslo» etter at Norge fant oljen 2 – 3 timer.

Hva skjedde? Det begynte med Aker Brygge, så Tjuvholmen – utvikling av Vika rundt Oslo Rådhus og snart kommer den nye bydelen i Oslo Vest med navnet Filipstad (der Kiel-fergen legger til). Høsten 2020 åpner det utskjelte Nye Nasjonalmuseet som ligger like ved Aker Brygge. Pipervika og Oslo Rådhus.


«I By-losens fotspor» - hva skjedde etter trafikkmaskinen? 2 timer.

Harald Eia-figur harselerer over Osloguidens guiding I Oslo med en flokk bak seg. Med en Osloguide får du en faktabasert omvisning med «glimt i blikket». Noe du husker i ettertid


Akerselva og industrialiseringen av Norge – vandretur 2 – 4 timer.

Vandretur langs elven fra Sagene til Bjørvika. Hva skjedde og hvorfor? Industriens «vugge» i Norge. Det startet med sagbrukene som hentet kraft fra fossefallene på 1600-tallet. Utover 1800-tallet vokste det opp en rekke spennende industrivirksomheter innen tekstil og mekanisk industri. Christiania vokste og ble etter hvert til en travel by. I 1925 igjen Oslo.


Kjente norske menn og kvinner på sokkel i Oslo sentrum 2 – 3 timer.

Vi starter i Slottsparken ved statuen av dronning Sonja. Vi hilser på vår kjære forfatter Camilla Collett, kong Carl Johan på sin høye hest med flere. På veien nedover til Oslo S tar vi noen svinger underveis og finner mange kjente navn på sokkel. Hvem var de og hvorfor kom de på sokkel?


Bygdøy – båttur 3 – 4 timer.

Fra «Pipervika» foran Oslo Rådhus til Bygdøy t/r med besøk på FRAM-museet (der du møter polforskerne Fridtjof Nansen og Roald Amundsen) og KON TIKI museet der du møter eventyreren Thor Heyerdal med sine berømte farkoster som han krysset alle de store havene med.


Gressholmen – båttur m/lunsj eller middag 3 – 4 timer (rolig tur).

Båttur t/r med lunsj eller middag. Vandretur rundt øya med litt historie. Her lå Oslos første flyplass og Hovedøya ligger like ved. Litt Oslo-historie underveis.


Vigelandsparken 1 – 2 timer.

Verdens største skulpturpark viet en og samme kunstner. Hvem var stenhuggeren og kunstneren Gustav Vigeland? Her finner vi kjente verk som «Sinnataggen» - «Monolitten» og alle det andre 214 skulpturene i denne flotte parken. Norges største rosepark blir det sagt at den også er. Kan avsluttes med kaffe/kake på kafeen «Anne på landet» eller Herregårdskroen på Frogner Hovedgård (som også huser Oslo Bymuseum med Oslos historie).


Ekeberg-parken m/lunsj? 1,5 – 3 timer.

Mye bråk vart det da investoren og kunstsamleren Christian Ringnes ville etablere skulpturparken i Ekebergåsen ovenfor Gamlebyen og øst for Bjørvika. Vandretur der vi møter mange av skulpturene og kunstnerne bak. Her ligger også den flotte Ekeberg-restauranten som er driftet av sunnmøringer fra Stranda.